Detalii tehnice usi

Masuratoarea:

Se masoara golul de zidarie, atat pe orizontala, cat si pe verticala, si se verifica planeitatea;
Se masoara grosimea zidului si se verifica neregularitatile acestuia;
In situatia constructiilor noi se ia in calcul grosimea sapei;
In functie de masuratorile intocmite, se stabilesc dimensiunile foii de usa precum si cele de toc, tinand cont de faptul ca se  calculeaza o toleranta de 10 mm pe fiecare latura, care se scade din dimensiunea golului de zid;
La constructiile vechi, unde exista usi ce trebuie demontate, se va tine cont de aspectul golului dupa demontare. In situatia in care golul prezinta distorsiuni mari, se recomanda beneficiarului sa finiseze golul de usa.


Montajul:

La montarea tocurilor si a captuselilor pentru usi se verifica mai intai dimensiunile efective ale golurilor de zidarie.
Tocurile sau captuselile usilor pot fi montate in functie de grosimea zidului si de sistemul constructiv al usilor. Pentru montaj, tocurile sau captuselile se impaneaza cu pene de lemn. Cu ajutorul penelor se realizeaza si centrarea lor pe axa verticala a golurilor zidariei.
Pentru o mai buna manipulare, partea superioara a tocului se imbina cu tocul vertical in colturi, cu ajutorul suruburilor pentru lemn 3,5 x 40. Tocul astfel partial montat se introduce in golul de constructie in asa fel incat spatiile pe ambele parti sa fie aproximativ de aceeasi marime.

Partea cu balamale si partea cu broasca trebuie indreptata in pozitie verticala iar partea superioara, in pozitie orizontala, urmand a se aplica spuma de jur imprejurul tocului. Este indicat ca spuma sa fie lasata sa actioneze timp de 24 de ore. Pentru canaturi cu greutatea peste 25 kg se umple complet cu spuma partea tocului cu balamale.
Dupa uscarea spumei, se taie excesul de spuma, se verifica functionarea canatului de usa, eventual se mai ajusteaza balamalele.
Dupa etansarea rosturilor si executarea tencuielilor, se verifica inchiderea foilor usilor, functionarea broastelor si zavoarelor ingropate, si se remediaza defectiunile constatate. Apoi, se monteaza pervazurile.

Sensul de deschidere:

Sensul de deschidere al usilor se stabileste privind din interiorul incaperii, astfel: daca balamalele sunt pozitionate pe stanga sensul de deschidere este stanga iar daca balamalele sunt pozitionate pe dreapta atunci si sensul de deschidere este pe dreapta.

Accesorii:

Manere

Manerele cu rozeta sunt disponibile in nuante de bronz, argintiu si auriu.

manere.jpg


Broaste:

Usile de interior si exterior sunt prevazute cu manere si broaste speciale, pentru o siguranta sporita, acestea pot fi cu cheie, cu butuc sau cu blocator.
Toate elementele componente din setul de feronerie se pot asorta din punct de vedere al culorii.
broaste.jpg

Broasca cu cheie               Broasca cu butuc              Broasca cu blocator

Balamale:

Balamalele sunt disponibile in nunate de bronz, argintiu si auriu.

balamale.jpg

Tipuri de sticla:

Intrucat gusturile difera, Alcoplastgroup va ofera posibilitatea sa alegeti dintr-o gama variata de sticle, atat pentru usile de interior, cat si pentru cele de exterior.
Pentru usile de interior se foloseste sticla de 4 mm, conform paletarului. Pentru cele de exterior, pentru o mai buna protectie fonica si pentru securitate, se foloseste geam termoizolant.